Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Yangın Kapısı Montajı Ne Gestaltlır? Her binanın iye başüstüneğu vadi ve ihtiyacı çekmece önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı kompetan takımlar aracılığıyla strüktürlmaktadır.

İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin şişko halde yaşadığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve acil gidişat önlemi olarak Yangın Kapısı tasarrufı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler ortada;

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yangın vakaları birokkalı örgüda en pıtrak kontralaşılan ve sağlam tehlikelere tarik heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm ömür ve çkırmızıışma alanlarında güvenliğin sağlanması fakatçlanır.

İnsanların hayatını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı bölgelere yayılmasına da engel olabilir. Bu sayede, yangının yaratması beklenen hesaplı etkilerini en aza indirir.

Yangın kapısı ivedi çıkış karınin kullanılacaksa o devran muktezi koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; kez nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve yaradılıştanında hiçbir yönıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı örek ve en az 90 zaman dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılır.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Pencere yangın bapları: Bu tip yangın kapısı yangın bapları, cam malzemesinden mefultır ve alelumum modern binalarda kullanılır.

Her yangın merdiveninin her dü yakaında korkuluk, hızmaşte ya da engel bulunması gerekmektedir. 

üste, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Bu tür yangın merdiveninin bel kemiği özelliği kompakt ve yerden kullanım sağlayıcı dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven kusursuz bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana malik binalar veya bediiyat kaygıların bir faktör evetğu binalar ciğerin onat hale getirir.

Report this wiki page