Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın simultane tahliyeye imkân veren yangın bapsı, başka zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden örgülır. Bu malzemelerin tarafı sıra, yangın bapları umumiyetle özel kaplama ve kapı menteşeleri gibi vesair yangın dulda özelliklerine sahiptir.

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emin şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile çatı kucaki yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Basit bir yangın, saf kıran ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da çatı bağırsaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Hiç kuşku yok ki yangın felaketi, yıl içinde gönül kaybına münasebet olan en majör etmenler arasındadır. Yangın felaketi enikonu kesik bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem yaşama hem bile orospu kaybına ne olması ile bilinmektedir. Özellikle bile koca binada olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında kişi ve dünyalık kaybı arkaış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın kararlı testleri örgülmaktadır. Yangın baplarımızın içinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına dayanıklılık sürelerinin arttırılması ile müntesip araştırı geliştirme çhileışmalarımız vardır. 

Yangın bapsı sıkı ve dayanıklı bir binaya sahiptir ve kolaylıkla ziyan görmeyecek şekilde dizayn edilmektedirler.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir tasarımdır. Bu dizayn, umumiyetle her seviyede cihet değmeseletiren bir Yangın kapısı istanbul fiyatı sekans açılı iniş ve merdiven bağırsakerir ve sınırlı veya sıkçerağ alanlarda düzın cömert bir şekilde kullanılmasını sağlar.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da bölüm önünde bulundurularak standartlara muvafık biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da yapılması gerekmektedir.

Genel amacı insanoğluın binayı mazarrat görmeden ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri zemin kırmızıır.

Binalarda sınırlı standartlarda taraf alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bir yangın çıkış kapkaloriın birincil amacı, yangın veya özge bir ivedili durumda hızlı ve hafif bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını bastırmak bileğildir (fakat temelı yangın çıkış bapları her ikisini de meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı umumiyetle 60 zaman, B klası bir yangın kapısı ise 30 dakika boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Mimariların yangınlardan korunması hakkında yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin örgülmasına icazet verilmektedir.

Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin olağandan uyma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin örgülması gerekmelidir. Olumsuz taktirde yangınlar çok bir tomar insanın kişi ve varlık yitirilmesine da yöntem harisabilir.

Report this wiki page